ΑΘΗΝΑ
18:03
|
27.04.2024
Χαρακτηρίζει τον “θάνατο” της κτηνοτροφίας αναπόφευκτο και ότι θα συνηθίσουμε στη γεύση του… πλαστικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έκανε ένα σύντομο διάλειμμα από τις ομιλίες και τις δημόσιες εμφανίσεις για το μέλλον του εμβολιαστικού προγράμματος και την εξέλιξη της πανδημίας στον κόσμο για να προωθήσει το νέο βιβλίου του για τη δεύτερη “σταυροφορία” της ζωής του: την κλιματική αλλαγή.

Ο Μπιλ Γκέιτς προτρέπει τους καταναλωτές, κυρίως των αναπτυγμένων κρατών, να βάλουν στη διατροφή τους το συνθετικό κρέας προκειμένου να σωθεί ο πλανήτης από τις εκπομπές των αερίων που επιτείνουν την υπερθέρμανση της γης.

Χθες Τρίτη ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο σε ελεύθερη απόδοση: “Πώς θα αποτραπεί μια κλιματική καταστροφή: Οι λύσεις που έχουμε και οι καινοτομίες που χρειαζόμαστε” (‘How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need).

Μία από τις προτάσεις του συνιδρυτή της Μάικροσοφτ είναι ότι η εξάλειψη της κτηνοτροφίας και της παραγωγής βόειου κρέατος θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές μεθανίου. “Πιστεύω ακράδαντα ότι όλες οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει να στραφούν κατά 100% στο συνθετικό κρέας”, είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Technology Review” και πρόσθεσε, “θα συνηθίσετε τη διαφορά στη γεύση και από όσο γνωρίζω θα βελτιώνεται με τον καιρό. Θα αποδειχθεί με τον καιρό ότι αυτή η ‘πράσινη’ επιλογή είναι αρκετά μετριοπαθής ώστε να αλλάξει η διατροφική συμπεριφορά του κόσμου ή με κάποια ρυθμιστική παρέμβαση να μετατοπιστεί τελείως ζήτηση από το βόειο κρέας”.

Ο Μπιλ Γκέιτς το τελευταίο διάστημα επενδύει σε αγορές τεράστιων εκτάσεων γης στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ θα εκτρέφει αυτό το συνθετικό κρέας.

Ο Αμερικανός έπλεξε στη συνέχεια το εγκώμιο των επιτευγμάτων στους τομείς της βιομηχανικής και της βιοτεχνολογίες στον αγροτικό τομέα υπογραμμίζοντας πως η εξάλειψη της εκτροφής ζώων είναι μονόδρομος. “Όσον αφορά τα ζώα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάποια φυσική προσέγγιση εκεί. Φοβάμαι ότι οι συνθετικές – πρωτεϊνικές εναλλακτικές λύσεις όπως τα φυτικά χάμπουργκερ – θα απαιτηθούν τουλάχιστον για το βόειο κρέας. Για την Αφρική και άλλες φτωχές χώρες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη γενετική των ζώων για να αυξήσουμε δραματικά την ποσότητα βοείου κρέατος ανά εκπομπή. Παραδόξως, τα ζώα των ΗΠΑ, επειδή είναι τόσο παραγωγικά, οι εκπομπές ανά λίβρα βοείου κρέατος είναι δραματικά μικρότερες από τις εκπομπές ανά λίβρα στην Αφρική. Και ως μέρος των εργασιών του Ιδρύματός μας εκμεταλλευόμαστε το αφρικανικό ζωικό κεφάλαιο”, είπε ο κ. Γκέιτς και κατέληξε: “Οφείλω να ομολογήσω ότι το να λες στον κόσμο να μην εκτρέφει πια αγελάδες είναι δυσάρεστο και μια πρόταση με πολιτικό κόστος”.

“Εσείς θα τρώτε τρισδιάστατο πλαστικό κρέας, όχι αυτός και οι φίλοι του από το Νταβός”, έγραψε στο Twitter ο σχολιαστής Πολ Τζόσεφ Ουότσον προσθέτοντας πως ο Γκέιτς είναι όχι μόνο κρεατοφάγος αλλά έχει παραδεχθεί πως το αγαπημένο του φαγητό είναι τα χάμπουργκερ.

Πηγή: BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα