ΑΘΗΝΑ
11:56
|
28.04.2024
Η υπηρεσία υπόσχεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες που φτάνουν τα 150Mb/s και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δυνατότητα προπαραγγελίας εξοπλισμού σύνδεσης άνοιξε και για τη χώρα μας, η Starlink, του Έλον Μασκ που έχει ως στόχο να παρέχει γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο internet μέσω διαστήματος. 

Η εν λόγω υπηρεσία υπόσχεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες που φτάνουν τα 150Mb/s και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας.

Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδατης Starlink.com η κάλυψη της χώρας μας αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα προς τέλη του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, όσοι θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία μπορούν να προπαραγγείλουν από τώρα τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Για τη σύνδεση με το δίκτυο της Starlink απαιτείται ένα δορυφορικό πιάτο, όχι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που χρησιμοποιείται για τη δορυφορική τηλεόραση. Το κόστος του εξοπλισμού διαμορφώνεται στα 499 ευρώ, το οποίο επιβαρύνεται και με 61 ευρώ μεταφορικά. Το πάγιο κόστος διαμορφώνεται στα 99 ευρώ τον μήνα. Η προπαραγγελία κοστίζει 99 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πλήρους επιστροφής χρημάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δορυφορικό internet υπάρχει και σήμερα. Όμως με τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία και τις συστοιχίες μικροδορυφόρών της η Starlink υπόσχεται σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες αλλά και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης (latency). 

Η δοκιμαστική λειτουργία της Starlink έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά με τους περίπου 10.000 χρήστες της υπηρεσίας να καταγράφουν ταχύτητες που ξεπερνουν τα 100 Mbps στο “κατέβασμα” (download speed) και τα 20 Mbps στο “ανέβασμα” (upload speed), ενώ ο χρόνος απόκρισης δεν ξεπερνά τα 31 milisecond. Σήμερα οι δορυφορικές υπηρεσίες internet δίνουν ταχύτητες έως 24 Mbps, ο χρόνος απόκρισης είναι σημαντικά υψηλότερος ενώ οι περισσότερες έρχονται με ημερήσιο ή μηνιαίο όριο στον όγκο δεδομένων. 

“Κατά τη δοκιμαστική περίοδο οι χρήστες μπορούν να αναμένουν ταχύτητες από 50 Mbps έως 150 Mbps και χρόνους απόκρισης από 20ms έως 40ms στις περισσότερες τοποθεσίες καθώς ενισχύουμε το σύστημα Starlink. Θα υπάρχουν και περίοδοι χωρίς σύνδεση. Καθώς βάζουμε περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, εγκαθιστούμε περισσότερους επίγειους σταθμούς και βελτιώνουμε το λογισμικό μας οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και latency καθώς και οι χρόνοι λειτουργίας θα βελτιώνονται δραστικά”, αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα