ΑΘΗΝΑ
10:43
|
21.09.2024
Διέκρινε την προεδρία ως αφορμή για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την “σθεναρή υποστήριξη” των ΗΠΑ στην ελληνική προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Δαυίδ Τιάνο, υπαλλήλου του προξενείου, που εκτελέστηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τις ναζιστικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 1942.

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για να υποστηρίξουμε όλες τις πτυχές της Προεδρίας και όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας” ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Υπενθύμισε ότι στόχοι της IHRA είναι η εκπαίδευση και η έρευνα σε σχέση με το Ολοκαύτωμα επισημαίνοντας ακολούθως “το σθένος της εβραϊκής κοινότητας εδώ, στην Ελλάδα”.”Αν μοιραζόμαστε ιστορίες για τους Έλληνες Ρωμανιώτες στα Ιωάννινα, για παράδειγμα, ή για τη γνωστή τραγουδίστρια του ρεμπέτικου Ρόζα Εσκενάζι ή για τον πυγμάχο Σολομόν Αρούχ, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη για τις μελλοντικές γενιές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήρε την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας να μοιραστεί τα αρχεία του για το Ολοκαύτωμα με το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε τέλος και στην ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως αναμένει την έγκριση του Κοινοβουλίου στην απαραίτητη νομοθεσία για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του κτιρίου. Εκτίμησε πως το μουσείο θα μπορούσε να γίνει “κέντρο διδασκαλίας” και να συμβάλει στον τουρισμό και την οικονομία της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Υπέρ πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη

Επείγουσα σύγκληση του ΟΗΕ για τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα