ΑΘΗΝΑ
07:28
|
27.04.2024
Αναζωπυρώνεται η δημόσια συζήτηση για τα εγκλήματα τιμής και τα αμέτρητα κορίτσια που πέφτουν θύματα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εγκλήματα τιμής στην Ινδία ξαναμπαίνουν στο προσκήνιο μετά τη σύλληψη ενός πατέρα που αποκεφάλισε την Τετάρτη την 17χρονη κόρη του με τσεκούρι και πήγε το κεφάλι της σε αστυνομικό τμήμα χωριού της επαρχίας Χαρντόι στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές. Η αφορμή; Είδε το κορίτσι σε “ταπειντωτική στάση μαζί με έναν άνδρα”.

https://c.ndtvimg.com/2021-03/re4ra00k_hardoi-up-beheading-ndtv-_625x300_03_March_21.jpg

Η υπόθεση αναζωπυρώνει τις εκκλήσεις για την εφαρμογή ενός νέου νόμου κατά των αποκαλούμενων δολοφονιών τιμής. Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν τον πατέρα να κρατάει το κεφάλι της κόρης του κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες αυτές αύξησαν τις εκκλήσεις από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών προκειμένου να εγκριθεί νόμος κατά των δολοφονιών τιμής, που θα προβλέπει την προστασία των εν δυνάμει θυμάτων και τη βελτίωση της αστυνομικής έρευνας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια δολοφονούνται στη νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή κάθε χρόνο, από μέλη των οικογενειών τους, που εξοργίστηκαν επειδή έβλαψαν την «τιμή» τους.

«Οι κόρες στην Ινδία θεωρούνται μια ένδειξη της οικογενειακής τιμής, με αποτέλεσμα να διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα», εξηγεί η Μάντχου Γκαργκ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης All India Democratic Women Association στο Ούταρ Πραντές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα