ΑΘΗΝΑ
22:52
|
27.04.2024
Άρση εντολής απομάκρυνσης από τις παράκτιες περιοχές μετά από τρεις ισχυρούς σεισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας ήρε την εντολή κατεπείγουσας απομάκρυνσης από παραθαλάσσιες περιοχές εξαιτίας του κινδύνου να χτυπηθούν από τσουνάμι, διαβεβαιώνοντας ότι “τα μεγαλύτερα κύματα πέρασαν”, έπειτα από ακολουθία τριών ισχυρών σεισμών.

“Όλοι οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μπορούν πλέον να επιστρέψουν”, διαβεβαίωσε η υπηρεσία, η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες να σπεύσουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και στην ενδοχώρα του Βόρειου Νησιού.

Το τσουνάμι προκάλεσε ο τρίτος και ισχυρότερος από τους σεισμούς των 7,2, 7,4 και 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν κοντά στα απομακρυσμένα και ακατοίκητα νησιά Κερμαντέκ, χωρίς πάντως να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς στη Νέα Ζηλανδία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι ή πολύ μεγάλα κύματα έλαβαν επίσης οι νησιωτικές χώρες του αρχιπελάγους του Νότιου Ειρηνικού, Νέα Καληδονία και Βανουάτου. Οι ακτές του κινδύνευαν να πληγούν από κύματα ύψους τριών μέτρων ενώ περιοχές της Νότιας Αμερικής, όπως το Περού, η Χιλή και ο Ισημερινός, ειδοποιήθηκαν για κύματα ύψος ενός μέτρου.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού, το οποίο εδρεύει στη Χαβάη, ανακοίνωσε ότι “παρατηρήθηκαν κύματα τσουνάμι” μετά τη σεισμική ακολουθία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες καταστροφές.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα