ΑΘΗΝΑ
04:33
|
28.04.2024
Και πανό με συνθήματα στο Σαρλ Ντε Γκολ: “Υπάρχει πιλότος για να σώσει το κλίμα;” και “Μία είναι η λύση: λιγότερα αεροπλάνα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα εννέα ατόμων της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace βρέθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια αντίσταση ή ιδιαίτερο έλεγχο στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου του Παρισιού, Σαρλ Ντε Γκολ, και πέρασε πράσινη μπογιά σε ένα από τα αεροσκάφη της Ερ Φρανς (Air France).

Η “παρέμβαση” της Greenpeace σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP. Οι ακτιβιστές επέλεξαν για την “παρέμβασή” τους ένα σταθμευμένο χωρίς επιβάτες αεροσκάφος του γαλλικού αερομεταφορέα. Ανήρτησαν επίσης πανό με τα εξής συνθήματα:  Υπάρχει πιλότος για να σώσει το κλίμα;” και “Μία είναι η λύση: λιγότερα αεροπλάνα”.

Η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε αργότερα ότι στόχος της παρέμβασης ήταν η καταδίκη του “πράσινου ξεπλύματος” της κυβέρνησης Μακρόν και της αθέτησης όλων των δεσμεύσεων της απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, η Greenpeace ζητεί μείωση της εναέριας κυκλοφορίας και να ανακληθεί ο χαρακτηρισμός “φιλικός προς το περιβάλλον” για τις αεροπορικές πτήσεις.  

Το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου “Σαρλ Ντε Γκολ” έφτασε με χαρακτηριστική καθυστέρηση στο σημείο της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το AFP αρκετοί από τους ακτιβιστές αρνήθηκαν να κατέβουν από την άτρακτο του αεροσκάφους παρόλο που αυτό ζήτησε το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου. Δεν είναι γνωστό εάν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η είδηση έγινε χάσταγκ στο Twitter με κάποιους χρήστες να επικροτούν την παρέμβαση της Greenpeace και άλλους να αναρωτιούνται πού είναι τα μέτρα ασφαλείας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Και να απαντούν: Γαλλία είναι αυτή. Κάπου θα είχε απεργία.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα