ΑΘΗΝΑ
05:34
|
04.05.2024
Οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο υπέρ της προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, απόγευμα της Πέμπτης. Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απηύθυναν δικηγορικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικές ενώσεις, καθώς και αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος οι παρευρισκόμενοι φώναξαν μεταξύ άλλων συνθήματα υπέρ της δικαίωσης του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, κατά της κρατικής καταστολής και κατά προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν « Φασίστα, Σκουπίδι, Χρυσοχοΐδη» , «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», «Σεξισμός, Ρατσισμός, Τρομοκρατία κάτω η Νέα Δημοκρατία». 

Η πορεία, που κατέληξε στην Ομόνοια, έγινε στο φόντο του κρεσέντου αστυνομικής βίας κατά πολιτών που προηγήθηκε στις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Νέας Σμύρνης, κύλησε ειρηνικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στο κλείσιμο της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ κλειστή είναι και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ακαδημίας μέχρι και τα λουλουδάδικα. Παράλληλα από τις 16:30 έκλεισε ο Σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα