ΑΘΗΝΑ
08:50
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος της Αρμενίας Α. Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν συζήτησαν τη πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν το Σάββατο τη δυνατότητα διεξαγωγής πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα, ανέφερε η προεδρική υπηρεσία τύπου.

“Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και τις λύσεις για την εσωτερική πολιτική κρίση. Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εξετάστηκε ως πιθανή λύση”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση.

Μια πολιτική κρίση ξέσπασε στο Γιερεβάν αφού ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού προσωπικού της Αρμενίας χλεύασε το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Πασινιάν σχετικά με την φερόμενη αποτυχία των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτό πυροδότησε μια σειρά στρατιωτικών απολύσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν δήλωση απαιτώντας την παραίτηση του ίδιου του Πασινιάν, ο πρωθυπουργός το θεώρησε αυτό ως απόπειρα πραξικοπήματος και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους. Το αίτημα του Πασινιάν για απόλυση του Γκασπαριάν απορρίφθηκε από τον Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υποβάλει άλλο αίτημα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα