ΑΘΗΝΑ
21:01
|
03.05.2024
Προέβλεψε ότι ο Απρίλιος θα είναι μήνας - ορόσημος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήμουν ο πρώτος που ήγειρε το ζήτημα του πράσινου, ψηφιακού πιστοποιητικού στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ήταν απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα ότι σε κάποιο σημείο, είτε στα μέσα της άνοιξης, είτε το καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι θα ένιωθαν την ανάγκη να ταξιδέψουν και έπρεπε, στο μέτρο του εφικτού, να διευκολύνουμε την πραγματοποίησή τους” δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNi ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να προχωρήσει στην θέσπιση “πιστοποιητικού υγείας” πριν το καλοκαίρι με πρόσχημα την διευκόλυνση της κίνησης ταξιδιωτών στη Ζώνη Σένγκεν.

Σε επόμενο σημείο παραδέχθηκε την σημαντική εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό εκφράζοντας την προσδοκία πως αυτό το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη γιατί “έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας”.

Εκτίμησε επίσης πως ο Απρίλιος θα είναι μήνας -ορόσημο αναμένοντας ότι ως το τέλος τού θα έχουν εμβολιαστεί αφενός όλοι άνω των 60 ετών με τουλάχιστον μία δόση και αφετέρου οι ευπαθείς ομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα