ΑΘΗΝΑ
18:42
|
14.06.2026
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι συνέπεσαν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η σχετική κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον οποίο συζήτησαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις. Οι δύο ηγέτες συνέπεσαν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Βηρυτό καθώς πλησιάζει η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Αρμένιοι και Αζέροι αξιωματούχοι συζητούν θέματα ειρηνευτικής ατζέντας

Η Ουκρανία έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση, εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία

Βρετανικές δυνάμεις αναχαίτισαν πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους» στόλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα