ΑΘΗΝΑ
10:55
|
27.04.2024
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της υπογραφής συμφωνίας με την Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της υπογραφής συμφωνίας με την Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

“Ολοκληρώνουμε συμβόλαια και τα ολοκληρώνουμε γρήγορα”, είπε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τη Ρωσία για θέματα που αφορούν το εμβόλιο.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα των δόσεων εμβολίου που μπορεί να παραδοθεί, είπε ο υπουργός.

“Είμαι πολύ υπέρ του να το κάνουμε σε εθνικό επίπεδο, αν η ΕΕ δεν κάνει κάτι”, πρόσθεσε ο Σπαν.

Στις αρχές Μαρτίου ο Σπαν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου πριν αυτό λάβει την άδεια από την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να περιμένουν την έγκριση του ΕΜΑ, έχουν στραφεί προς τη Ρωσία τόσο για την προμήθεια όσο και για την παραγωγή στο έδαφός τους του ρωσικού εμβολίου, την στιγμή που η ΕΕ παλεύει με την έλλειψη δόσεων και τις διαμάχες της με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα