ΑΘΗΝΑ
06:23
|
28.04.2024
H παράταση της κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα φέρεται να έχει "κλειδώσει".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H παράταση της κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα φέρεται να έχει “κλειδώσει”, αν και συνεχίζεται ακόμη η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Έτσι oι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 9 και όχι έως τις 7 το βράδυ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Ανακοινώσεις και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα. 

Ενστάσεις διατυπώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μερίδα λοιμωξιολόγων στη διακηρυγμένη κυβερνητική πρόθεση για “βαλβίδες αποσυμπίεσης” καθώς φοβούνται υπερβολική χαλάρωση της βαλβίδας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιθυμεί να “ξεκλειδώσουν” κάποιοι περιορισμοί, θέλοντας να προλάβει περαιτέρω αντιδράσεις από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα περιοριστικά μέτρα.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, προβληματίζονται, και στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχουν πέσει στο τραπέζι διαφορετικές θέσεις. 

“Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα”, επεσήμανε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον Θέμα FM. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ωστόσο υπογράμμισε πως “δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα” και ότι “μιλάμε άρα για στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα