ΑΘΗΝΑ
12:51
|
21.09.2024
Ακόμη μία πολιτική δολοφονία στο Μεξικό, εν αναμονή των εκλογών του Ιουνίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια υποψήφια δήμαρχος για τις προσεχείς τοπικές εκλογές, η  Ιβόν Γκαλέγος (Ivonne Gallegos Carreño) δολοφονήθηκε χθες από αγνώστους που διέφυγαν στην πολιτεία Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό. Η ίδια έπεσε νεκρή από τα πυρά ενόπλων, ενώ ένας άνδρας που την συνόδευε τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία του Οκοτλάν δε Μορέλος, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα της Οαχάκα.  

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Δράσης, Μάρκο Κορτές, με ανάρτησή του στο Twitter καταδίκασε τη δολοφονία και ζήτησε διεξοδική έρευνα, δικαιοσύνη και τιμωρία των δραστών. 

Στον ίδιο αυστηρό τόνο μίλησε και ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Αλεχάντρο Μουράτ. Για την υπόθεση διενεργείται ήδη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας.

Ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους, εκατοντάδες πολιτικοί δέχονται επιθέσεις ή δολοφονούνται σε επιθέσεις. Οι τοπικές εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών και δημάρχων σε πολλές Πολιτείες και πόλεις πρόκειται να διεξαχθούν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Etellekt, από τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021, ο Δείκτης Πολιτικής Βίας στο Μεξικό (IVP) κατέγραψε συνολικά 231 επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων με 211 από αυτά να χάνουν τη ζωή τους (160 άνδρες και 51 γυναίκες).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στην βόρεια χώρα-αναμαίνεται κλιμάκωση

Ιαπωνία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 31 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα