ΑΘΗΝΑ
10:19
|
21.09.2024
Η πανδημία του κορονοϊού κατέστησε ακόμη δημοφιλέστερο το φαινόμενο της εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών, το επονομαζόμενο και workcation.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία του κορονοϊού κατέστησε ακόμη δημοφιλέστερο το φαινόμενο της εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών, το επονομαζόμενο και workcation (σύμπτυξη των λέξεων work και vacation), σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας έρευνας και αναλύσεων Harris Poll.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκοπική έρευνα καταγράφεται μεταξύ άλλων ένα ποσοστό της τάξης του 74% των Αμερικανών που εργάζονται σε καθεστώς τηλεργασίας να μην είναι αρνητικοί στο να δουλεύουν εν μέσω διακοπών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν πόσο η πανδημία έχει περαιτέρω θολώσει την γραμμή ανάμεσα στον εργάσιμο και τον μη εργάσιμο χρόνο, γεγονός ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς πως οι Αμερικανοί πολίτες στην πλειονότητά τους δεν συνηθίζουν να αξιοποιούν πλήρως τον χρόνο των διακοπών τους.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν παλαιότερη έρευνα του πανεπιστημίου Stanford σχετικά με το οικονομικό και υγειονομικό κόστος του εργασιακού στρες στις ΗΠΑ, το οποίο υπολογίζεται σε 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Ινδία: Η Samsung κινείται δικαστικώς εναντίον απεργών εργαζομένων της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα