ΑΘΗΝΑ
15:08
|
30.04.2024
Το έργο που χρονολογείται από το 1887 βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή για πάνω από 100 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τιμή ρεκόρ στα 13,09 εκατομμύρια ευρώ έπιασε ένας πίνακας του 1887 του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος είχε παραμείνει σε ιδιωτική συλλογή για πάνω από 100 χρόνια, και τέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στις 25 Μαρτίου στο Παρίσι.

Το έργο φέρει τον τίτλο “Scène de rue à Montmartre (Impasse des deux frères et le Moulin à Poivre)» – Σκηνή δρόμου στη Μονμάρτρη και παρουσιάστηκε δημοσίως πριν από τη δημοπρασία στο Άμστερνταμ, το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Ο πίνακας, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον Sotheby’s σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Mirabaud Mercier, εκτιμήθηκε ότι θα πωληθεί με ανώτατη τιμή τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Στο έργο του βαν Γκονγκ απεικονίζεται ο μύλος Moulin de la Galette στη Μονμάρτρη και δημιουργήθηκε την περίοδο που ο Βίνσεντ ζούσε μαζί με τον αδελφό του, Τέο στη γαλλική πρωτεύουσα.

“Πολύ λίγοι πίνακες από την περίοδο της Μονμάρτρης του Βαν Γκογκ παραμένουν σε ιδιωτικά χέρια, με την πλειονότητα να αποτελούν σήμερα μέρος των συλλογών φημισμένων μουσείων σε όλον τον κόσμο”, ανέφεραν, σε ανακοίνωση, οι Aurélie Vandevoorde και Etienne Hellman, επικεφαλής διευθυντές του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του Sotheby’s στη Γαλλία. “Η εμφάνιση στην αγορά ενός έργου τέτοιου διαμετρήματος, και από τέτοια εμβληματική σειρά έργων, είναι αναμφισβήτητα σπουδαίο γεγονός, και ευκαιρία, τόσο για τους συλλέκτες όσο και για την αγορά τέχνης, ευρύτερα”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

«Αρχαιοελληνικό» τσίρκο στην Ακρόπολη με άρωμα… Τσακοπιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα