ΑΘΗΝΑ
08:50
|
28.04.2024
Το αέριο είχε αφεθεί στο σημείο μετά την επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί μετά από διαρροή χημικής ουσίας σε αέρια μορφή που σημειώθηκε σε  εγκατάσταση της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας. Ήδη, 1.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με προβλήματα διαφορετικής έντασης από τα χημικά.

Το εργοστάσιο της LG Polymers βρίσκεται στις παρυφές της βιομηχανικής πόλης Βισαχαπάτναμ, στη μητροπολιτική περιοχή της οποίας διαμένουν συνολικά πέντε εκατομμύρια άνθρωποι.  

Το αέριο είχε αφεθεί εκεί λόγω των μέτρων περιορισμού που εφαρμόζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης. “Προκλήθηκε χημική αντίδραση, οι δεξαμενές υπερθερμάνθηκαν και το αέριο διέφυγε”.   Στην Ινδία έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών από τα τέλη Μαρτίου για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αρχές αποφάσισαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών οικισμών.

Τον Δεκέμβριο του 1984 η Ινδία είχε γίνει μάρτυρας ενός από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία, όταν 40 τόνοι χημικού αερίου διέφυγαν στην ατμόσφαιρα από εργοστάσιο εντομοκτόνων στην πόλη Μποπάλ. Περίπου 3.400 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μερικές ημέρες τότε, εξαιτίας της διαρροής. Χιλιάδες άλλοι υπέκυψαν τα χρόνια που ακολούθησαν.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα