ΑΘΗΝΑ
19:33
|
27.04.2024
Για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016 με πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών και στείλουν επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.

Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και

2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Πριν την έναρξη της συζήτησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Ραγκούσης, του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την δυνατότητα επιστολικής ψήφου – πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Για σοβαρή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας έκανε λόγο ο κ. Ραγκούσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αθ. Πλεύρης είπε ότι η δυνατότητα επιστολικής ψήφου δόθηκε με την αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής λόγω πανδημίας. Επίσης, ο προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης σημείωσε ότι και πριν την αναθεώρηση του Κανονισμού, ενσωματώθηκαν κανονικά επιστολικές ψήφοι, σε ανάλογες διαδικασίες.

Τζανακόπουλος: Υπόθεση φάρσα

«Υπόθεση φάρσα» που έχει ως στόχο την απόδραση από τη δεινή πραγματικότητα αλλά και την εξόφληση «γραμματίων» στους καναλάρχες χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Ν. Παππά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η κυβέρνηση είναι απούσα στη διαχείριση της πανδημίας, «που σαρώνει και θερίζει», σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο.

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής

– Η κυβέρνηση βρίσκεται στον απόλυτο πανικό και κάνει άλλη μια κίνηση κενού συμβολισμού, κατασκευάζει μια συκοφαντία απέναντι στο Ν. Παππά γιατί είναι απούσα στη διαχείριση της πανδημίας. Πρώτη η Ελλάδα στο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και νεκρών τις τελευταίες δυο εβδομάδες, 40η στη διαχείριση για τον κορονοϊό σύμφωνα με το Bloomberg, άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ σε ποσοστό έως και 80%. Για να μη μιλήσουμε για την οικονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς που παίρνουν οξύτατη κρίση. – Ο πρώτος λόγος για τη σημερινή φάρσα είναι πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποδράσει και να αλλάξει την ατζέντα. Αλλά και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση: ο κ. Μητσοτάκης είτε με τη σημερινή επιχείρηση, είτε με κοινωνική σύγκρουση – θυμηθείτε τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης- επιδιώκει τη στρατηγική της έντασης. – Ο δεύτερος λόγος είναι εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν πρόκειται ούτε εσείς ούτε οι καναλάρχες να συγχωρήσουν ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου για πρώτη φορά μετά το 1989. Για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και για τις συχνότητες που τους τις είχατε παραχωρήσει δωρεάν για 25 χρόνια. Παρέμβαση στη συζήτηση της πρότασης που κατέθεσαν Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης

Posted by Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος on Monday, March 29, 2021

Μιλώντας για «ανεξόφλητο γραμμάτιο» της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη στους «καναλάρχες φίλους τους», ανέφερε πως δεν θα συγχωρήσουν ποτέ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον εξορθολογισμό και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Όσο για την πρόταση αυτή καθεαυτή, σημείωσε ότι είναι «πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική». Χαρακτήρισε αντιφατικές, σε βαθμό γελοιότητας, τις καταγγελίες Καλογρίτσα και τόνισε ότι η υπόθεση έχει κριθεί στα δικαστήρια.

Επίσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη γνώμη ότι η απόφαση για τη σύσταση προανακριτικής είναι προαποφασισμένη. «Η γραμμή εκδίκησης που ακολουθείτε δεν θα σας βγει σε καλό», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Όταν μιλάτε για αλισβερίσια και σχέσεις με επιχειρηματίες, να ξέρετε ότι βοά η κοινωνία για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για τα εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Αλλά όλα αυτά θα έχετε χρόνο να τα σκεφτείτε καλά, για να απολογηθείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα».

ΚΚΕ: Στόχος της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα


Για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας μίλησε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» στη ψηφορορία. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλυφθούν οι «εγκληματικές» ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κατά των εργαζόμενων και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, να οδηγήσει σε αποπροσανατολισμό του λαού και σε ένταση της «δικομματικής κοκορομαχίας», και να συγκαλύψει τη συμφωνία που έχουν, επί της ουσίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης με την πολιτική της ΕΕ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, επίσης, να συγκαλύψει την πραγματικότητα που επικρατεί στα ΜΜΕ και το τηλεοπτικό τοπίο, αναδεικνύει το δένδρο που είναι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Καλογρίτσα, και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν το δάσος, ότι δηλαδή η ενημέρωση είναι στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα