ΑΘΗΝΑ
17:25
|
28.04.2024
Θα διαθέσει το πσσό που έλαβε από το βραβείο "Genesis" και μία επιπρόσθετη δωρεά ενός εκατ. δολαρίων σε ΜΚΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα που απονέμει το βραβείο Genesis, το “Εβραϊκό βραβείο Νόμπελ” το οποίο ο ίδιος παρέλαβε, ώστε να διατεθεί το ένα εκατομμύριο δολάρια που έλαβε μαζί με το βραβείο σε δέκα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αγωνίζονται υπέρ της φυλετικής και οικονομικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ έλαβε το βραβείο “Genesis” του Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2021 ως αναγνώριση της συμβολής του μέσω του έργου στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Επιπλέον ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η σύζυγός του, Κέιτ Κάπσοου θα κάνουν και μία επιπρόσθετη δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στους ίδιους οργανισμούς.

“Η Αμερική είναι αντιμέτωπη με κρίση και η ευθύνη μας είναι να δράσουμε τώρα – έτσι ώστε η Αμερική να μπορεί να γίνει ‘η Αμερική ξανά, η χώρα που δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα, και πρέπει να είναι’», δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραπέμποντας στους στίχους του ποιητή Λάνγκστον Χιούζ.

“Ο Ιουδαϊσμός και η Εβραϊκή ιστορία ξεκινούν με δύο αφηγήσεις: Γένεσις και Έξοδος, ιστορίες για τη δημιουργία και απελευθέρωση από την καταπίεση, για την ανακάλυψη της φωνής της ηθικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Από αυτές τις καταγραφές προέρχονται οι ηθικές αρχές που μας επιβάλλουν να εργαστούμε για περισσότερο δίκαιο και ισότιμο κόσμο” υπογράμμισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

“Είναι τιμή μου να είμαι μεταξύ των βραβευθέντων με το Βραβείο Genesis, και θα δωρίσω το χρηματικό έπαθλο και μαζί με την Κέιτ θα διαθέσουμε κεφάλαια από το Ίδρυμά μας για να εμπνεύσουμε οργανώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια πιο δίκαιη Αμερική. Θαυμάζουμε αυτούς τους οργανισμούς για την ειλικρίνεια και το όραμά τους και παροτρύνουμε όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα να συνεισφέρουν, ώστε το έργο αυτών των μη κερδοσκοπικών οργανισμών να μπορεί να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί” διεμήνυσε.

Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση είναι οι Avodah, Black Voters Matter, Collaborative for Jewish Organizing, Dayenu – A Jewish Call to Climate Action, Jews of Color Initiative, Justice for Migrant Women, National Domestic Workers Alliance, Native American Rights Fund, One Fair Wage και Religious Action Center of Reform Judaism.

Το βραβείο Genesis Prize απονέμεται από το Genesis Prize Foundation σε προσωπικότητες για τα επαγγελματικά επιτεύγματά τους, τη συμβολή τους στην ανθρωπότητα και τη δέσμευση στις εβραϊκές αξίες.

“Τα δημοκρατικά μας θεμέλια αμφισβητούνται και η κρίση της COVID αύξησε περαιτέρω τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Η απόφαση του Στίβεν Σπίλμπεργκ να κατευθύνει το Βραβείο του στην επιδίωξη της φυλετικής και οικονομικής δικαιοσύνης αντικατοπτρίζει την επείγουσα ανάγκη να δράσουμε”, τόνισε σε δήλωσή του ο Σταν Πόλοβετς, συνιδρυτής και πρόεδρος του “The Genesis Prize Foundation”.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του συνεχάρη τον Σπίλμπεργκ για την απόφασή του σε επιστολή που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

“Στίβεν, εμπνέομαι από τους τρόπους με τους οποίους ο Ιουδαϊσμός σου σε οδήγησε να αντιμετωπίσεις τις άσχημες δυνάμεις του μίσους και της μισαλλοδοξίας με τη θεραπευτική δύναμη της αλήθειας και της αγάπης” σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμευόμενος ότι τάσσεται δίπλα του σε αυτόν τον “διαχρονικός αγώνα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα