ΑΘΗΝΑ
17:15
|
06.10.2024
Το ΥΠΕΞ της Αυστραλίας ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε ένα άτομο και τέσσερις ρωσικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την κατασκευή και τη λειτουργία της γέφυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίς Πέιν, ανακοίνωσε σήμερα (30/03) την επιβολή κυρώσεων σε ένα άτομο και τέσσερις ρωσικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την κατασκευή και τη λειτουργία της γέφυρας που ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με την Κριμαία.

Οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας επιβλήθηκαν σε συντονισμό με τον Καναδά, ο οποίος προηγουμένως ανακοίνωσε την εισαγωγή περιορισμών.

Η γέφυρα της Κριμαίας κατά μήκος του Στενού του Κερτς, ενώνει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία. Η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία και δόθηκε στην κυκλοφορία τον Μάιο του 2018.

Σημειώνεται ότι η “επιστροφή” της Κριμαίας στη Ρωσία, μετά από το διάλειμμα μερικών δεκαετιών, όταν εντός της σύνθεσης της Σοβιετικής Ένωσης αφαιρέθηκε το 1954 από τη Ρωσική Ομοσπονδία και “δωρίσθηκε” στην Ουκρανία από τον Σ.Χρουστσόφ, επικυρώθηκε με Δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή έχει βρεθεί στο έδαφος της ιστορικής χερσονήσου. 

Στις 16 Μαρτίου 2014 το 96,57% των κατοίκων της Κριμαίας, που προσήλθαν στις κάλπες υπερψήφισαν την επανένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και μόλις το 2,66% τάχθηκε κατά, καθώς το Κίεβο και η Ουκρανία βυθιζόταν στην πολιτική και κοινωνική κρίση, από την οποία ταλαιπωρείται ως και σήμερα..

Ωστόσο, η πλειονότητα των δυτικών χωρών αλλά και η Ουκρανία αρνούνται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Για τη Μόσχα το ζήτημα της εδαφικής κατοχής της χερσονήσου “έχει κλείσει” ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

Κινέζοι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα υποκλοπής δικαστηρίων των ΗΠΑ, αναφέρει η WSJ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα