ΑΘΗΝΑ
05:25
|
23.09.2024
Ωστόσο, οι Αμερικανοί αποδεικνύονται υπέρμαχοι των αμερικανικών προϊόντων κυρίως όταν πρόκειται για την αγορά τους από το κράτος...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Αμερικανοί καταναλωτές εμφανίζονται πατριώτες και γαλαντόμοι όταν πρόκειται για την αγορά αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και “τσιγγούνηδες” όταν το “αγοράζω αμερικανικά προϊόντα” αφορά την τσέπη τους. Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου δείχνει ότι το 63% των Αμεςρικανών θέλει οι αμερικανικές ομσπονδιακές και πολιτειακές αρχές να αγοράζουν αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες ακόμη και εάν αυτά είναι ακριβότερα ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια οικονομία.

Το 62% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα τάχθηκε αυστηρά υπέρ της αγοράς αμερικανικών προϊόντων από το αμερικανικό κράτος που προβλέπει στον ετήσιο προϋπολογισμό του για αυτές τις αγορές κάπου 600 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, την ώρα που οι ίδιοι Αμερικανοί καταναλωτές λένε στην κυβέρνηση να προτιμά τα αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες, όταν πρόκειται για δικές τους αγορές, εκεί διστάζουν να εφαρμόσουν το ίδιο κριτίριο.

Σε ερώτηση εάν θα προτιμούσαν φθηνότερα ξένα είδη προσωπικής υγιεινής απάντησε θετικά το 53% των ερωτηθέντων. Μόνο το 41% δήλωσε διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για να πάρει π.χ. αμερικανικές μάσκες υγειονομικής προστασίας…

Επιπλέον ενώ το 69% των Αμερικανών απάντησε ότι είναι σημαντικό να προτιμά κανείς τα αμερικανικά προϊόντα από τα ξένα, το 37% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε λεπτό παραπάνω για να τα αποκτήσει. Το 26% δήλωσε ότι θα αγόραζε ένα αμερικανικό προϊόν ως 5% ακριβότερο και το 21% ότι θα προτιμούσε ένα αμερικανικό προϊόν από ένα αντίστοιχο ξένο μόνον εάν ήταν ακριβότερο ως 10%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα