ΑΘΗΝΑ
12:34
|
30.04.2024
Με ποιητική διάθεση ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Hellenic Parliament - Discussion on the multibill proposed by the Ministry of Education, in Athens, on June 10, 2020 / Ολομέλεια - Βουλή. Συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου, 2020
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ποιητική διάθεση και με αναφορά σε ένα σουρεαλιστικό ποίημα που κάνει λόγο για «αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια & μαρούλια» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων», ενώ κατήγγειλε και απόπειρα αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση. «Την ώρα που η πανδημία χτυπάει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει χρυσές δουλειές» ανέφερε συγκεκριμένα ο κος Κουτσούμπας.

«Παρακολουθώντας τη συζήτηση θυμήθηκα ένα σουρεαλιστικό ποίημα που λέγαμε πολύ παλιά» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να το απαγγείλει κατόπιν:

“Αραμπάδες και καρούλια
ραπανάκια & μαρούλια
μια παντόφλα στο κρεβάτι,
βάσανα που ‘χει η αγάπη
ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά
χωρίς καμιά αιτία”

Έκανε λόγο αμέσως μετά για «τόση ψυχεδέλεια» με τη συζήτηση στη Βουλή, και συνέχισε λέγοντας: «Την ώρα που η πανδημία χτυπάει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει χρυσές δουλειές,, (την ώρα) που επιβάλλονται νέα super μνημόνια… Τι πιο βολικό και πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για σύσταση μιας ακόμη προανακριτικής επιτροπής…”»

Παρέθεσε την αρνητική στάση του κόμματος σε σχέση με τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και αντιπρότεινε τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής «για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και τα πρόσωπα». Ανέφερε, επίσης, ότι όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια με τους μιντιάρχες, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επέρριψε μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση αδιαφορία σε σχέση με την προστασία του αγαθού της ενημέρωσης και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι πήγαν να διευκολύνουν επιχειρηματίες που ήταν κοντά τους». «Και ήρθε η ΝΔ να χαρίσει ολόκληρη τη δόση των αδειών» συμπλήρωσε έπειτα, για να περάσει στην κριτική που στόχευε τη ΝΔ, συμπληρώνοντας δηκτικά ότι τουλάχιστον οι καναλάρχες θα καταβάλουν 50.000 από 3,5 εκατ. ευρώ που όφειλαν. «Μην είστε τόσο σκληροί» παρότρυνε σαρκαστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα