ΑΘΗΝΑ
09:20
|
28.04.2024
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει σήμερα επενδύσεις περίπου 2 τρισ. δολαρίων στις υποδομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει σήμερα επενδύσεις περίπου 2 τρισ. δολαρίων στις υποδομές, με δεδηλωμένο σκοπό τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της πρόκλησης στον ανταγωνισμό που θέτει η Κίνα.

Η πρώτη φάση του προγράμματός του «Build Back Better», το οποίο θα παρουσιάσει σε μια ομιλία στο Πίτσμπουργκ, στην Πενσιλβάνια, θα αναφέρει λεπτομερώς αυτές τις επενδύσεις που θα απλωθούν σε μια περίοδο οκτώ ετών.

Τμήμα του εν λόγω οικονομικού προγράμματος έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ, με 620 δισ. δολάρια να αναμένεται να κατευθυνθούν στις μεταφορές, επιτρέποντας τον εκσυγχρονισμό τουλάχιστον 32.000 χλμ δρόμων και αυτοκινητοδρόμων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το σχέδιο προβλέπει τη διεύρυνση «της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων» με το 20% των χαρακτηριστικών κίτρινων σχολικών λεωφορείων να γίνονται ηλεκτρικά.

Ο Τζο Μπάιντεν «πιστεύει πως ο ρόλος του είναι να προσφέρει μια τολμηρή προοπτική για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επενδύσουμε για τη χώρα μας, για τις κοινότητές μας, για τους εργαζομένους μας», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Υπέρμαχος του προσαρμοσμένου στην ενίσχυση των υποδομών πακέτου ενίσχυσης δηλώνει κι ο πρώην αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών και τώρα υπουργός Μεταφορών, ο Πιτ Μπούτιτζιγκ. «Πιστεύω πως παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία να έχουμε την υποστήριξη των δύο κομμάτων για να οραματισθούμε μεγάλες ιδέες κα να αποδείξουμε ότι είμαστε τολμηροί στις υποδομές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πηγές: Reuters, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα