ΑΘΗΝΑ
20:18
|
28.04.2024
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, το οποίο μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, έχασε τη μάχη με τη νόσο Covid-19. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μητέρα της ανήλικης μετέφερε το παιδί της στο νοσοκομείο Αγία Σοφία χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ κατά τη διάρκεια μοριακής εξέτασης, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν θετικό στη νόσο Covid-19.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται.

Όπως αναφέρεται, η μητέρα της 16χρονης δήλωσε στους γιατρούς ότι η κόρη της εδώ και αρκετές ημέρες υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Από τον χάρτη με την ηλικιακή κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19 του ΕΟΔΥ, προκύπτει πως η 16χρονη είναι το τρίτο ανήλικο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας (0-17 ετών).

Χθες Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.955 νέα κρούσματα και 78 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 749.

Συνολικά η Ελλάδα μετρά 8.380 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, με το 95.7% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα