ΑΘΗΝΑ
14:13
|
30.04.2024
Η διεμφυλική σταρ του καρντασιανικού τηλεοπτικού έπους και πρώην σύζυγος της μαμάς των Καρντάσιαν, Κιμ Τζένερ, σκέφτεται να κατέβει κυβερνήτης στην Καλιφόρνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κέιτλιν Τζένερ, διεμφυλική πρώην αθλήτρια, σταρ του καρντασιανικού τηλεοπτικού έπους και πρώην σύζυγος της μαμάς των Καρντάσιαν, Κιμ Τζένερ, σκέφτεται να κατέβει κυβερνήτης στην Καλιφόρνια.

Η είδηση της καθόδου της στη διεκδίκηση του κυβερνητικού θώκου έχει εξοργίσει πολλούς φιλελεύθερους που απεύχονται τις απόψεις και τους δεσμούς της με τους Ρεπουμπλικάνους και τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.


Η τηλεοπτική σταρ του ριάλιτι που κατέγραφε επί χρόνια την καθημερινότητα της οικογένειάς του, συζήτησε με πολιτικούς συμβούλους για την πιθανή κάθοδό της στην αρένα των τοπικών εκλογών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, που επικαλείται πολλές πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας από τους συμβούλους που συνεργάζεται με τη Τζένερ είναι η Caroline Wren, η οποία εργάστηκε σε μια επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του Τραμπ και βοήθησε να οργανώσει την προεκλογική του ομιλία στις 6 Ιανουαρίου που προηγήθηκε των ταραχών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.


Η Τζένερ είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον Τραμπ στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια τον επέκρινε σφοδρά, κυρίως για την απαγόρευση των τρανσέξουαλ από τον αμερικανικό στρατό, θέση την οποία η Τζένερ χαρακτήρισε “καταστροφική” εκείνη την εποχή.

Η Τζένερ ομολόγησε αργότερα ότι ο Τραμπ ήταν ένα “λάθος” στηλιτεύοντας τις αδιάκοπες επιθέσεις του έναντια στην διεμφιλική κοινότητα.

Σε μια συνέντευξη του 2020, η πρώην Ολυμπιονίκης, είπε ότι οι πολιτικές θέσεις της έχουν αλλάξει και πως πλέον θεωρεί τον εαυτό της “οικονομικά συντηρητικό” και “κοινωνικά φιλελεύθερο”.

Η Τζένερ αντιμετώπισε αρνητική κριτική για πολλά σχόλια σχετικά με τη μετάβασή της το 2015, καθώς αρκετoί θεώρησαν το γεγονός αρνητικό για τους τρανσέξουαλ.

Ωστόσο, η σχέση της με τους Ρεπουμπλικανούς, οι συντηρητικές απόψεις της αλλά και η μακροχρόνια συμμετοχή της στο ριάλιτι των Καρντάσιαν, έχουν στρέψει αρκετούς εκπροσώπους της τρανς κοινότητας αλλά και των Δημοκρατικών εναντίον της.

“Η Κέιτλιν Τζένερ μπορεί να είναι τρανς, αλλά δεν μας εκπροσωπεί καθόλου”, γράφει η διεμφυλική συγγραφέας και ακτιβίστρια, Σάρλοτ Κλάιμερ.

“Η Tζένερ ψήφισε τον Τραμπ. Αυτό την αποκλείει αυτόματα από το να είναι ο επόμενος κυβερνήτης της Καλιφόρνια”, πρόσθεσε ο μουσικός Μπιλ Μάντεν.

Ο νυν δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ αντιμετωπίζει πιέσεις να παραιτηθεί καθώς δέχεται αυστηρή κριτική για τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας που έχουν τεθεί σε ισχύ σε ολόκληρη την πολιτεία από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Από τα τέλη Μαρτίου, αίτημα που ζητά την ανάκλησή του έχει συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύρια υπογραφές. Απαιτούνται 1.495.709 έγκυρες υπογραφές – ή αλλιώς το 12 τοις εκατό των ψήφων των τελευταίων κυβερνητικών εκλογών – προκειμένου να διεξαχθούν νέες εκλογές οι οποίες θα έδιναν στην Τζένερ την ευκαιρία να μπει στο “παιγνίδι”.

Η Τζένερ δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την πιθανότητα της υποψηφιότητάς της αλλά πρόσφατα σε tweet της επέκρινε τον Νιούσομ για τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε στην πολιτεία από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κομισιόν: Ερευνά τη Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα