ΑΘΗΝΑ
13:15
|
27.04.2024
Και 4 Έλληνες στη λίστα Forbes – Η πανδημία αύξησε τους πλούσιους και τους έκανε και πλουσιότερους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλος της ελίτ των δισεκατομμυριούχων έγινε με την υπογραφή του Forbes η τηλεπερσόνα, φοιτήτρια Νομικής, άτυπη σύμβουλος επί προεδρίας Τραμπ και επιχειρηματίας Κιμ Καρντάσιαν. Η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων της Κιμ Καρντάσιαν άγγιξε τα ένα δισεκατομμύριο δολάρια κυρίως χάρη στις δύο εταιρείες καλλυντικών και ρούχων που λάνσαρε και κατάφερε να τις κάνει ιδιαίτερα επικερδείς μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα έσοδα της από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ριάλιτι της οικογένειας Καρντάσιαν και σε άλλες επενδύσεις.

Η Κιμ Καρντάσιαν ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών KKW το 2017, ακολουθώντας το παράδειγμα της αδελφής της, Κάιλι Τζένερ, η οποία ανήκει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων εδώ και καιρό αν και κατηγορήθηκε για παραποίηση και “φούσκωμα” εσόδων.

Η Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ είναι πλέον μία από τις 2.755 προσωπικότητες της λίστας των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes. Πρώτος όλων σταθερά παραμένει ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με καθαρή περιουσιακή αξία ύψους 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρώτο προϊόν που πλάσαρε στο διαδίκτυο η Κιμ Καρντάσιαν, ένα κιτ για κοντούρινγκ, ξεπούλησε 300.000 αντίτυπα σε μόλις δύο ώρες από την κυκλοφορία του. Τον επόμενο χρόνο, η εταιρεία λάνσαρε κι άλλα προϊόντα ομορφιάς, όπως σκιές, κονσίλερ, λίπστικ και αρώματα, αποφέροντας στην Αμερικανίδα 100 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από έναν χρόνο, η Κιμ Καρντάσιαν πούλησε το 20% των μετοχών της στην εταιρεία καλλυντικών Coty προς 200 εκατομμύρια δολάρια. Η μεγάλη εταιρεία καλλυντικών εκτίμησε πως η KKW Beauty αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Παρότι, σύμφωνα με το Forbes, η εκτίμηση αυτή έμοιαζε υπερβολική, σήμερα το 72% των μετοχών της αξίζει περίπου μισό εκατομμύριο.

Από το 2012 μέχρι πριν λίγο καιρό λάμβανε 10 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή για τη συμμετοχή της στο οικογενειακό ριάλιτι. Επιπλέον, διαθέτει πορτφόλιο blue chips σε μεγαθήρια όπως η Disney, η Amazon, το Netflix και η Adidas, που της έκανε δώρο το 2017 ο σύντομα πρώην σύζυγός της, Κάνιε Γουέστ. Η πανδημία για τη διασημότητα με το κοινό των εκατομμυρίων πιστών φαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( 213 εκ. ακόλουθοι στο Instagram και 69,7 εκ. στο Twitter) έδωσε νέα ώθηση στις πωλήσεις καθώς με τα λοκντάουν ο κόσμος στράφηκε στις ηλεκτρονικές αγορές.

Και καθώς τα έσοδα αυξάνονταν η Κιμ Καρντάσιαν φέρεται να κατέθεσε τον Φεβρουάριο αίτηση διαζυγίου απόν ράπερ και προεδρικό υποψήφιο των ΗΠΑ, Κάνιε Γουέστ μετά από έναν έγγαμο βίο περίπου επτά ετών και τεσσάρων παιδιών.

Οι Έλληνες του Forbes

Η 35η λίστα του Forbes κατέδειξε ότι η πανδημία… δημιουργεί και ανοίγει ευκαιρίες για κάποιους καθώς οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη όχι μόνον έγιναν πλουσιότεροι αλλά και περισσότεροι. Η λίστα επιβεβαιώνει την τάση που αποτυπωνόταν όλους τους τελευταίους μήνες στις αποτιμήσεις των μετοχών και στις διεθνείς αγορές – ότι η παγκόσμια αναδιανομή του πλούτου στην εποχή της πανδημίας ευνόησε τα ήδη κραταιά χαρτοφυλάκια.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 2.755 δισεκατομμυριούχους, δηλαδή 660 περισσότερους σε σχέση με το 2020. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερις Έλληνες, ενώ θεαματική είναι η αύξηση που καταγράφεται στη συνολική καθαρή περιουσία των “κροίσων”. Ο συνολικός τους πλούτος έφθασε στα 13,1 τρισ. δολάρια και αυξήθηκε κατά 5,1 τρισ. δολάρια μέσα σε 12 μήνες.

Δεύτερος μετά τον πάντα πρώτο Τζεφ Μπέζος είναι Ίλον Μασκ της Tesla με περιουσία 151 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση των εσόδων του κατά 126,4 δισ. δολαρίων σε μόλις 12 μήνες, χάρη στο εκρηκτικό ράλι της μετοχής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (+705%). Στην τρίτη θέση παραμένει ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH, με περιουσία που έφθασε στα 150 δισ. ευρώ από 76 δισ. ευρώ το 2020.

Οι υπόλοιποι επτά της πρώτης δεκάδας είναι οι Μπιλ Γκέιτς της Μάικροσοφτ με 124 δισ. δολάρια, Μαρκ Ζούγκερμπεργκ του Facebook  με 97 δισ. δολάρια, Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway με 96 δισ. δολάρια κ.ά..

Στη λίστα των 2.755 δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνονται και τέσσερα ελληνικά ονόματα. Ως μοναδικός Έλληνας, με σειρά κατάταξης 2.141 εμφανίζεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil, με συνολική περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων. Πολύ πιο πάνω βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων αλλά κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας. Το ίδιο ισχύει και για τον Αριστοτέλη Μυστακίδη με έδρα την Ελβετία, ο οποίος με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την θέση 1.262, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με έδρα τη Ρωσία εμφανίζει περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στη θέση 1.833.

Πηγή: BBC, Forbes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα