ΑΘΗΝΑ
07:33
|
27.04.2024
Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τέθηκε σε περιορισμό μετά τη μόλυνση στενής συνεργάτιδάς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Κυριακή ο Λευκός Οίκος διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να έχει τεθεί σε καραντίνα από τη στιγμή που μια στενή του συνεργάτιδα μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, ο Ντέβιν Ο’ Μάλι, ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι ο Πενς θα εργαστεί κανονικά σήμερα Δευτέρα, αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επέστρεψαν αρνητικά.  

“Ο αντιπρόεδρος Πενς θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου, αλλά δεν βρίσκεται σε καραντίνα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δ.Τ.  

Μια εκπρόσωπος του Πενς, η Κέιτι Μίλερ, έγινε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον SarS-CoV-2 στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή. Μια μέρα νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κι ένας στρατιωτικός από τον κύκλο συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ.

Τρία μέλη της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού θα τεθούν σε απομόνωση λόγω της πιθανής έκθεσής τους στον SARS-CoV-2, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ: ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ και ο διευθυντής του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα