ΑΘΗΝΑ
17:11
|
27.04.2024
Την Τετάρτη οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχουν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας βουλευτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράξη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής, λόγω του ότι γίνονται με επιστολική ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη, οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα απέχουν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie, με δεδομένο ότι οι ψηφοφορίες για άρση ασυλίας είναι εκ του Κανονισμού της Βουλής ονομαστικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες».

Από την πλευρά της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη στην Διάσκεψη των Προέδρων επανέφερε με εμφατικό τρόπο πρόσφατα το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Ο Κώστας Τασούλας επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος, για την αλλαγή της διαδικασίας, με την Όλγα Γεροβασίλη να ζητεί την κλήση την εταιρίας για επίσημη ενημέρωση, διαφορετικά, συμπλήρωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες.

Πηγές: Αυγή, Καθημερινή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα