ΑΘΗΝΑ
16:52
|
30.04.2024
Στην κρίση της οικονομικής επιτροπής μπορεί να αφεθεί και η υπηρεσία ταφής και ανακομιδής νεκρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Παράθυρο” για την πιθανή είσοδο ιδιωτικών εταιριών στην εκμετάλλευση νεκροταφείων αφήνει τροποποίηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο»..

Η υπ’αριθμόν 4 τροπολογία του παραπάνω νομοσχεδίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάθεσης της υπηρεσίας ταφής και ανακομιδής νεκρών, με διαδικασίες του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων, σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των δήμων.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην τροπολογία (άρθρο 4) που κατατέθηκε προς ενσωμάτωση στο παραπάνω νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως φαίνεται, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πιθανή είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων και στην περίπτωση των νεκροταφείων, μετά από τις ανάλογες δραστηριότητες του ιδιωτικού επιχειρηματικού κεφαλαίου σε υπηρεσίες που αφορούν την καθαριότητα ή τον ηλεκτροφωτισμό στους Δήμους.

Πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ρύθμιση “αλλάζει” τα δεδομένα αφού στην αρχική του μορφή, το επίμαχο άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών άφηνε στους δημάρχους περιθώριο να ιδιωτικοποιήσουν μια υπηρεσία εφόσον υπήρχε αιτιολογημένη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Πλέον με την προτεινόμενη τροπολογία, η ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών αφήνεται «στην κρίση» της οικονομικής επιτροπής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα