ΑΘΗΝΑ
05:34
|
28.04.2024
Η Ισπανία μπαίνει στην πρώτη φάση χαλάρωσης με τον μικρότερο αριθμό θανάτων εδώ και επτά εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία μπαίνει στην πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων με ανοιχτά -υπό προύποθέσεις- τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Ο απολογισμός θανάτων λόγω Covid-19 το τελευταίο 24ωρο είναι 123 νεκροί και πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί εδώ και επτά εβδομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία έφτασε σήμερα σε 26.744, από 26.621 χθες, Κυριακή. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 227.436 από 224.390 χθες.  

Την ίδια ώρα, οι μισοί περίπου από τους συνολικά 47 εκατομμύρια Ισπανούς αρχίζουν να επιστρέφουν σταδιακά στις εκτός σπιτιού δραστηριότητές τους, μετά από αυστηρό lockdown έξι εβδομάδων.

Η κυβέρνηση προχωρά σταδιακά σε άρση των μέτρων τα οποία θα επανεκτιμώνται ανά δύο εβδομάδες έως τις 10 Ιουνίου, υπό την επιφύλαξη της εμφάνισης νέων κρουσμάτων. Από σήμερα ήδη, οι Ισπανοί μπορούν να συναντηθούν σε μπαρ και εστιατόρια, αλλά μόνο στους εξωτερικούς τους χώρους.

Χαλάρωση μέτρων και στους χώρους λατρείας με τις εκκλησίες και τα τζαμιά να ανοίγουν αλλά μόνο με περιορισμένη χωρητικότητα, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν εν μέρει και τα σχολεία από τις 26 Μαΐου.  

Αυτή η σταδιακή επιστροφή, ωστόσο, ισχύει για ορισμένα μόνο μέρη της χώρας. Στις μεγαλουπόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Βαλένθια παραμένουν σε ισχύ πολλοί από τους περιορισμούς του lockdown.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα