ΑΘΗΝΑ
09:39
|
27.04.2024
Ένας θρύλος της ροκ όπερας, ο άνθρωπος πίσω από πολλές επιτυχίες του Meat Loaf, της Μπόνι Τάιλερ κ.ά..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τζιμ Στάινμαν, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες και παραγωγούς της ροκ σκηνής. Ο αδελφός του Μπιλ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέτεντ Πρες ο μουσικός πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια μετά από μια μακρά ασθένεια. “Μου λείπει ήδη πολύ”, δήλωσε ο αδελφός του Τζιμ Στάινμαν.

Coming here soon, My brotherJimmy. Fly Jimmy Fly .

Posted by Meat Loaf on Tuesday, April 20, 2021

Ο Στάινμαν με τις πομπώδεις, εκρηκτικές και σχεδόν οπερατικές παραγωγές του ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Meat Loaf. Στην Μπόνι Τάιλερ είχε χαρίσει τον ύμνο της δεκαετίας του ’80 “Total Eclipse of the Heart”.

To άλμπουμ “Bat Out Of Hell” του 1977, στο οποίο περιλαμβάνονταν κομμάτια όπως τα “You Took The Words Right Out Of My Mouth” και “Two Out Of Three Ain’t Bad” ήταν  ένα από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών με περισσότερες από 50 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο Τζιμ Στάινμαν βραβεύτηκε με Γκράμι για τη συνεργασία με την Καναδή σταρ της ποπ Σελίν Ντιόν ενώ το 1998 είχε ασχοληθεί με ένα από τα πιο γνωστά μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ. “Δεν υπάρχει άλλος συνθέτης σαν αυτόν”, είχε δηλώσει παλιότερα ο Meat Loaf. “Ποτέ δεν θα καταφέρω να τον ξεπληρώσω για όλα όσα μου έχει προσφέρει”, είπε προσθέσει.

Πολλοί κριτικοί μουσικής αντιμετώπιζαν επιτιμητικά τον υπερβολικό Στάινμαν αλλά ο ίδιος δεν επηρεαζόταν. “Αν δεν ξεφύγεις πώς θα φτάσεις στην άλλη πλευρά”, έλεγε.

Γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης ο Τζιμ Στάινμαν ξεκίνησε την καριέρα το 1968 στο μουσικό θέατρο με μια πανεπιστημιακή παράσταση σε έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Ήταν συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός δίσκων, πιανίστας, τραγουδιστής αλλά και arranger.

Έχει γράψει και κινηματογραφική μουσική για την ταινία του 1984 “Streets Of Fire”, με δύο τραγούδια”Tonight Is What It Means to Be Young” και “Nowhere Fast”, αλλά και ένα που ακούστηκε στο “Footloose”, το “Holding Out For A Hero” της Τάιλερ.

Ο Τζιμ Στάινμαν λάτρευε τα καπέλα και ίσως να φόρεσε τα περισσότερα από κάθε άλλον στη μουσική βιομηχανία.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα