ΑΘΗΝΑ
09:40
|
28.04.2024
«Αν δεν αλλάξει κάτι ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις» ανέφερε βάζοντας στο τραπέζι μία "αδιόρατη" απειλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «καταστροφικό αντίκτυπο» στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ μίλησε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Μέμφθηκε τον Πρόεδρο Μπάιντεν λέγοντας πως «χρησιμοποίησε αστήρικτους και άδικους όρους» που «δεν έχουν καμία ιστορική και νομική βάση όλα όσα έχει πει και μας προκαλούν λύπη». Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από την πίεση ομάδων από εχθρούς της Τουρκίας».

«Mε την απόφαση αυτή υποχώρησαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εύχομαι οι ΗΠΑ να αλλάξουν πορεία από τα βήματα που έχουν κάνει».

Ισχυρίστηκε ακολούθως πως…οι Αρμένιοι έσφαξαν τους Τούρκους και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι Τούρκων που σφαγιάστηκαν από τους Αρμένιους.

Τουρκική “αριθμητική”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβήτησε επίσης διάφορους αριθμούς και υποστήριξε πως από τα “γεγονότα” του 1915 πέθαναν μόλις 150.000 Αρμένιοι.

«Κύριε Μπάιντεν εμείς έχουμε ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν αυτά, εσύ τι έχεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κάνοντας αναφορά ακόμη και στους …Ινδιάνους!

«Αφού μιλάτε για γενοκτονία, να κοιτάξετε τον καθρέφτη» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Με τον κ. Μπάιντεν γνωριζόμαστε από παλιά. Με επισκέφθηκε στο σπίτι όταν ήμουν άρρωστος. Πώς ενώ είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ υποκύπτετε σε λόμπι Αρμενίων;».

«Αν δεν αλλάξει κάτι ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις» ανέφερε βάζοντας στο τραπέζι μία “αδιόρατη” απειλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα