ΑΘΗΝΑ
10:58
|
20.09.2024
Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να ολοκλήρωθεί ως την 27η Αυγούστου 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέσα Μαϊου ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 27η Αυγούστου 2021.

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης είναι, ως γνωστόν, και όσοι νέοι συμπλήρωσαν πέρσι το 18ο έτος της ηλικίας τους και είχαν εισοδήματα έστω και λίγων ευρώ, ακόμα και από τόκους καταθέσεων. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν αίτηση ώστε να πάρουν το δικό τους Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να υποβάλλουν στη συνέχεια φορολογική δήλωση.

Και αυτή τη χρονιά ο φόρος εισοδήματος θα είναι σε οκτώ δόσεις, που ξεκινούν από τις αρχές Ιουλίου ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022. Όσοι επιλέξουν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλουν δύο δόσεις μαζεμένες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Επίσης, φέτος, στις δηλώσεις θα είναι όλα τα εισοδήματα του 2020 (μισθοί, συντάξεις, ενισχύσεις σε επαγγελματίες, επιδόματα ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.α.) προ-συμπληρωμένα.

Πότε γίνεται έκπτωση φόρου 3%

Εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβληθεί μέχρι την 28.7.2021 και ο προκύπτων οφειλόμενος φόρος καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2021, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιουμένων με αυτόν οφειλών έκπτωση τρία τοις εκατό (3%)».

Ποιοι απαλλάσσονται από τεκμήρια

Από τα τεκμήρια απαλλάσσονται εκείνοι οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία και είδαν το 2020 τα εισοδήματα τους να μειώνονται μετά την επέλαση του κορονοϊού. Για αυτούς στο εκκαθαριστικό της φορολογικής τους δήλωσης έχουν απενεργοποιηθεί τα τεκμήρια διαβίωσης. Θα φορολογηθούν μόνο για τα εισοδήματα που απέκτησαν και πολλοί φορολογούμενοι αναμένεται φέτος να λάβουν επιστροφή φόρου.

Η απαλλαγή των τεκμηρίων ισχύσει για τις ακόλουθες έξι κατηγορίες:

  • Όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που εντός του 2020 χαρακτηρίστηκε ως πληττόμενη
  • Όσοι έκλεισαν με κρατική εντολή ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος.
  • Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020.
  • Οι ναυτικοί των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης ανεστάλη κατά τη διάρκεια οποιοσδήποτε διαστήματος εντός του 2020
  • Όσοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος εντός του 2020
  • Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020, για το οποίο έχει υποβληθεί έστω και μία εγκεκριμένη δήλωση COVID -19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Στις ΗΠΑ η FED μείωσε το επιτόκιο 0,50%

Σάλος με τα πανάκριβα χαλιά στο γραφείο της Κεφαλογιάννη από τη Δέσποινα Μοιραράκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα