ΑΘΗΝΑ
04:56
|
20.09.2024
Η Μεννονιτική Εκκλησία των ΗΠΑ εισήγαγε πρόγραμμα σπουδών που μελετά την προοπτική και το κατά πόσο θα ήταν εφικτή η κατάργηση του θεσμού της αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μεννονιτική Εκκλησία των ΗΠΑ (Mennonite Church USA) εισήγαγε ένα πρόγραμμα σπουδών που μελετά την προοπτική και το κατά πόσο θα ήταν εφικτή η κατάργηση του θεσμού της αστυνομίας.

Όπως σημειώνει στον ιστότοπο της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπός της, Γκλεν Γκάιτον, «Η κατάργηση της αστυνομίας είναι μια διαδικασία που απαιτεί από τις κοινότητες να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις στην αστυνόμευση. Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα σπουδών θα εκπαιδεύσει, θα ενημερώσει και θα μεταμορφώσει τη σκέψη μας σχετικά με τη δικαιοσύνη, τη μαζική φυλάκιση και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να ζούμε σε αρμονία ως κοινωνία».

Tο πρόγραμμα σπουδών που θα διαρκέσει 10 εβδομάδες θα έχει τη μορφή 16 συνεδριών ανοικτών σε παρεμβάσεις του κοινού.

«Το πρόγραμμα γράφτηκε υπό καθεστώς αναγκαιότητας. Θέλαμε να γράψουμε κάτι, όχι απλά να μιλάμε για την ανάγκη του σήμερα, αλλά να αναφερθούμε στην πίστη ως Μεννονίτες, Αναβαπτιστές και Χριστιανοί» σημείωσε η Σαντέλ Τοντμαν, μια εκ των εμπνευστών της πρωτοβουλίας και συγγραφέων του εν λόγω προγράμματος.

Δέον να σημειωθεί πως οι Μεννονίτες προέρχονται από την Αναβαπτιστική παράδοση που ιστορικά εναντιώνεται σε κάθε μορφή βίας και κοινωνικού καταναγκασμού.

Πηγές: Sojournes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα