ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.09.2024
Το βράδυ της Πέμπτης η πιο ταλαιπωρημένη κεντρική πλατεία της Αθήνας παραδίδεται και πάλι στους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται απόψε (το βράδυ της Πέμπτης 14/05) στο σύνολό της η πλατεία Ομονοίας.

Η πλατεία ανακατασκευάστηκε πλήρως, με χορηγίες ιδιωτών. Στο κέντρο της δεσπόζει το εμβληματικό της συντριβάνι, που επέστρεψε στην πλατεία μεγαλύτερο – έχει πλέον διάμετρο σαράντα μέτρων.

Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας η πλατεία δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες. Ήδη από το πρωί της Πέμπτης, τα περισσότερα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει -φωταγωγημένο- και το συντριβάνι.

Παρότι το συντριβάνι παραπέμπει στην παλιά μορφή της, η νέα πλατεία Ομονοίας δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει.

Η ανακαίνιση, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων. Σημειώνεται ότι έχει αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα