ΑΘΗΝΑ
06:14
|
20.09.2024
Ο δημοφιλής βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη, Τζαμάλ Μπόουμαν, υπερασπίστηκε σθεναρά το νομοσχέδιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαοκτώ Δημοκρατικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που έφεραν προς συζήτηση και ψήφιση ενώπιον του σώματος ένα νομοσχέδιο που εισήγαγε η βουλευτής της Κογκρέσου Μπέττι Μακκόλουμ της Μινεσότα και το οποίο απαγορεύει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί αμερικανική χρηματοδότηση για στρατιωτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν μεταξύ άλλων παιδιά.

Ένας από τους δεκαοκτώ, ο δημοφιλής βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη, Τζαμάλ Μπόουμαν, υπερασπίστηκε σθεναρά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ζητώντας μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων χρησιμοποιούνται.

«Χρειαζόμαστε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι μπορεί να πετύχει η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή ώστε να διασφαλιστούν τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ, της εβραϊκής κοινότητας και των Παλαιστινίων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζαμάλ Μπόουμαν στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης του με τον ραβίνο Μάικλ Μίλερ.

Ο 44χρονος πολιτικός πήρε αποστάσεις από το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα μποϊκοτάζ, εκποίησης και κυρώσεων (BDS) και είπε ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί το Ισραήλ μόλις αρθεί το λοκντάουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Δέον να σημειωθεί ότι ένα εντυπωσιακό ποσό 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πηγαίνει στο Ισραήλ κάθε χρόνο, καθιστώντας το κορυφαίο στον κόσμο αποδέκτη αμερικανικής βοήθειας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα.

Η νομοθετική παρέμβαση των Δημοκρατικών που θεωρείται πως εκπροσωπούν την αριστερή πτέρυγα του κόμματος τους έρχεται λίγες ημέρες μετά από την είδηση πως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) κατηγορεί Ισραηλινούς αξιωματούχους για τη διάπραξη εγκλημάτων απαρτχάιντ και διώξεων, υποστηρίζοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επιβάλλει μια συνολική πολιτική ώστε να «διατηρήσει την κυριαρχία των Εβραίων Ισραηλινών έναντι των Παλαιστινίων».

Ήδη το φιλοισραηλινό λόμπι της AIPAC διαμήνυσε την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, κατηγορώντας την εισηγήτρια Μακκόλουμ πως υπονομεύει τα αμερικανικά συμφέροντα και αναιρεί την δέσμευση των ΗΠΑ για την διατήρηση της ασφάλειας του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα