ΑΘΗΝΑ
16:42
|
30.04.2024
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΔΟΕ στηρίζοντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συναντήθηκε σήμερα στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και η απουσία ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών την ερχόμενη Δευτέρα 10/5 (μαζικοί εμβολιασμοί που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, αραίωση των τμημάτων, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ κλπ.), αλλά και για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και κοινωνικοψυχολογικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως στους μαθητές, με την πολύμηνη αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Συζητήθηκε η ανάγκη μονιμοποίησης χιλιάδων αναπληρωτών, του διορισμού νέων εκπαιδευτικών και της υλοποίησης της Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις.

Αναφορά έγινε και στην προσπάθεια να εμποδιστούν με επιτυχία μια σειρά από αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για Υγεία, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τα προβλήματα της Εκπαίδευσης και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, που αφορά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και θα επιδεινώσει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα