ΑΘΗΝΑ
09:10
|
27.04.2024

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, δήλωσε σήμερα ότι η διατήρηση σταθερών διμερών σχέσεων εξυπηρετεί τα συμφέρονται των πολιτών και των δύο χωρών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, δήλωσε σήμερα ότι η διατήρηση σταθερών διμερών σχέσεων εξυπηρετεί τα συμφέρονται των πολιτών και των δύο χωρών και ωφελεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

“ Η διατήρηση σταθερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι προς το θεμελιώδες συμφέρον των δύο λαών, όπως και της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο”, τόνισε ο Ζάο.

“ Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν τώρα πιο στενά για να αντιμετωπίσουν μαζί τον ιό, να θεραπεύσουν ασθενείς και να επανεκκινήσουν την οικονομική παραγωγή, όμως αυτό απαιτεί οι ΗΠΑ να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας”, κατέληξε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αυτή τη στιγμή, ενώ άφησε υπόνοιες ότι θα μπορούσε να διακόψει κάθε σχέση με το Πεκίνο.

Αντιδράσεις είχαμε και από τον Χου Σιζίν, διευθυντή σύνταξης της κινεζικής εφημερίδας Global Times, ο οποίος δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter: “Αυτός ο πρόεδρος κάποτε συνέστησε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά σε ασθενείς με covid-19. Αν το θυμηθείτε αυτό, δεν θα εκπλαγείτε που είπε ότι θέλει να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα