ΑΘΗΝΑ
14:27
|
22.09.2024
Ανέβηκαν στην Ακρόπολη και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανό της ομάδας τους, αποχώρησαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα τον Παρθενώνα απαιτώντας να σηκώσουν πανό μπροστά από τον εμβληματικό αρχαίο ναό, θέλοντας να μιμηθούν ανάλογη δράση οπαδών του Παναθηναϊκού τον Ιούνιο του 2016.

Το περιστατικό καταγράφεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να καταγγείλει τους περίπου 500 οπαδούς του Ολυμπιακού για προπηλακισμό των αρχαιοφυλάκων.

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα. Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία.

Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 σε περιοχές της χώρας σήμερα

Τουλάχιστον 51 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα