ΑΘΗΝΑ
13:59
|
07.05.2024
Οι Πράσινοι με υποψήφια την Αναλένα Μπέρμποκ παραμένουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Πράσινοι με υποψήφια την Αναλένα Μπέρμποκ παραμένουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία, καθώς προηγούνται με ελάχιστη διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)/Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι αυξάνουν ελαφρά το ποσοστό τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Συγκεκριμένα, εάν διεξάγονταν σήμερα οι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο ομοσπονδιακές εκλογές, το κόμμα των Πρασίνων θα λάμβανε το 25% των ψήφων (-1% σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση του ARD), ενώ Χριστιανοδημοκράτες (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και θα έρχονταν δεύτερο κόμμα με ελάχιστη διαφορά από τους Πράσινους με το 24% των ψήφων.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) κερδίζει επίσης μία μονάδα και θα λάμβανε το 15%. Ακολουθούν το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 12% ( +1%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) το οποίο χάνει μία μονάδα και θα λάμβανε το 11% των ψήφων και η Αριστερά (Die Linke) με 7% (+1%).

Συνολικά, ο κυβερνών συνασπισμός CDU/CSU και SPD θα συγκέντρωνε το 39% των ψήφων και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε πλέον να κυβερνά.

Ενδεχόμενη συμμαχία Πρασίνων και CDU/CSU θα εξασφάλιζε κοινοβουλευτική πλειοψηφία (49%), ενώ ένας δυνητικός συνασπισμός Πρασίνων, SPD και FDP θα ήταν ακόμη ισχυρότερος με 52%.

Πηγές: Εuronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα