ΑΘΗΝΑ
09:00
|
28.04.2024
Ομιλία με πολλά μηνύματα στους νέους της χώρας του – Ανακοίνωσε επίσκεψη στο ψευδοκράτος στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της εισβολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στα Κατεχόμενα “για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη” ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του προς τους νέους της χώρας του υπογραμμίζοντας ότι η “Τουρκία είναι παντού” και “δεν περιορίζεται στα 780 χιλιάδες τ.χλμ. των συνόρων της”. Όπως επισημαίνει στην ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη η Μαρία Ζαχαράκη για το “ethnos.gr” ο κ. Ερντογάν προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Κατεχόμενα με “μηνύματα και ειδήσεις” για όλον τον κόσμο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της εισβολής.

Για τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στο Ψευδοκράτος ο Ερντογάν είπε: “Εκεί θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν εκεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Το κάνουμε αυτό καθώς σε ενδεχόμενο επίθεσης στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί”. Και πρόσθεσε, “για εμάς, η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς Τουρκία είναι παντού”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας για να τονώσει τον εθνικισμό των νέων της χώρας του υποστήριξε ότι όλος ο κόσμος τούς ζηλεύει και δικαίως!  «Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μάς ζηλεύει και έχουν δίκιο να μας ζηλεύει. Αφήστε τους να ζηλεύουν. Η Κύπρος… Η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Τις προάλλες έκανα μία δήλωση. Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο  θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη”.

Συνέχισε λέγοντας: “Προβήκαμε σε ορισμένα βήματα στο νησί. Και προχωράμε ακόμη παραπέρα.  Τώρα όσον αφορά τα αεροδρόμια, υπάρχουν δύο αεροδρόμια στην Κύπρο. Το ένα είναι το Ερτζάν (αεροδρόμιο της Τύμπου), το οποίο είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες μου στην Τουρκία, και στο άλλο –που βρισκόταν εκεί από πριν- αλλά θα φέρει τώρα νέο όνομα, θα στείλουμε εκεί περισσότερο τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, οπλισμένα και μη. Γιατί άραγε κάνουμε αυτήν την κίνηση; Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή, πρέπει να είμαστε ισχυροί», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «για να είσαι ισχυρός πρέπει να υπάρχεις με κάθε τρόπο και στον αέρα, και στην ξηρά, και στη θάλασσα. Λοιπόν, είμαστε; Ναι είμαστε. Όταν άλλωστε τα αεροσκάφη μας απογειώνονται από το Αναμούρ, την Μερσίνα, όταν απογειώνονται από τα Άδανα που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή; Εκεί. Η έννοια του χρόνου δεν υπάρχει για εμάς άλλωστε. Ποιο είναι το ζήτημα; Να πατάτε στο έδαφος σταθερά, να έχετε αυτοπεποίθηση. Εμείς υπάρχουμε ως Τουρκία”.

Αναφορικά με το Ισραήλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε πάλι το Ισραήλ “κράτος τρομοκρατίας”. Εξήγησε ότι στη “Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έδειξα με χάρτη πώς το Ισραήλ, αυτό το κράτος τρομοκρατίας, έχει καταλάβει την Παλαιστίνη από το ’47. Ίσως πολλοί από εσάς με έχουν δει να μιλάω. Πώς έχει καταληφθεί και συρρικνωθεί αυτή η γη από το ’47 και πώς σήμερα το κατοχικό κράτος, το κράτος-τρομοκράτης, το Ισραήλ, δεν άφησε κανένα μέρος για να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας. Σφαγιάζουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, τους κάνουν ήρωες. Είπα: ‘Αυτό είστε’. Υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, τόσο σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και σε άλλα ζητήματα. Μέχρι τώρα, όλη η υποστήριξη που έχει παρασχεθεί στην Παλαιστίνη από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει παρασχεθεί κατά την περίοδο της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη, ανεγείραμε μέχρι και νοσοκομεία”.

Πηγή: Anadolu, Ethnos.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα