ΑΘΗΝΑ
01:57
|
20.09.2024
Αφορμή έδωσε η δήλωση της Μεράλ Ακσενέρ πως ο Ερντογάν προκαλεί κρίσεις, όπως ο Νετανιάχου, για να παραμείνει στην εξουσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σήμερα σε βάρος της αρχηγού ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, η οποία τον συνέκρινε με τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στη μήνυσή του, ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί αποζημίωση 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την αρχηγό του κόμματος Iyi, Μεράλ Ακσενέρ.

Αφορμή έδωσε η δήλωση της Ακσενέρ την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί, σύμφωνα με την ίδια, όπως ο Ερντογάν, κρίσεις για να παραμείνει στην εξουσία.

“Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοθετήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του” είπε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στην επίθεση του Ισράηλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ερντογάν: “Δεν ήταν ποτέ φίλος μας

Το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Ερντογάν επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την “ανήθικη” επειδή τον έβαλε “στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου”.

“Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου…. Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ» είχε διαβεβαιώσει μολονότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ παραμένουν ανθηρές παρά τις νεφελώδεις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα