ΑΘΗΝΑ
18:16
|
22.07.2024
• Ποιοι είμαστε •

Γνωριστήκαμε και συναντιόμαστε τακτικά τα τελευταία χρόνια διανύοντας ποικίλες διαδρομές στη δημοσιογραφία, το διαδίκτυο και τα κινήματα εργαζομένων και πολιτών.

Είμαστε μια ανοιχτή στη διεύρυνση ομάδα φίλων, δημοσιογράφων, μπλόγκερ, τεχνικών διαδικτύου, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, καλλιτεχνών, εν γένει ενεργών πολιτών, που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Eίμαστε δυσαρεστημένοι από τη συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου της ενημέρωσης στη χώρα, συνέπεια της κρίσης των ΜΜΕ και της μέγιστης όσο ποτέ συγκέντρωσής τους στα χέρια λίγων, από τη συρρίκνωση των εναλλακτικών φωνών και απόψεων στο δημόσιο διάλογο, και από την εξουθενωτική χειραγώγηση των πληροφοριών από πρεσβείες, υπηρεσίες, υπουργεία και λοιπούς φορείς εξουσίας.

Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν κόμβο έγκυρης και πολυφωνικής ανάλυσης και ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον πλανήτη, τη «γειτονιά» και τη χώρα μας. Σκοπεύουμε, όμως, να μην περιοριστούμε απλώς στην περιγραφή των εξελίξεων, αλλά να επιδιώκουμε συνέργειες με άλλους ενεργούς πολίτες για περισσότερη ελευθερία λόγου, μεγαλύτερη πολυφωνία, ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή μας και τον κόσμο, ενάντια στους τεχνητούς διχασμούς, τις κατασκευασμένες εντάσεις και τις ψευδεπίγραφες επιχειρήσεις δικαιολόγησής τους.

Χρειαζόμαστε κάθε μορφή υποστήριξης κι ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε τους λόγους να την αξίζουμε.

Η ομάδα του Κοσμοδρομίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα