ΑΘΗΝΑ
18:37
|
26.04.2024

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε στο ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, στα πλαίσια συνέντευξής του με τίτλο “20 ερωτήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν”, ότι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε στο ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, στα πλαίσια συνέντευξής του με τίτλο “20 ερωτήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν”, ότι οι ηγέτες των συμμάχων του Β’ ‘Παγκοσμίου Πολέμου οφείλουν να παραβρεθούν στους εορτασμούς για την 75η επέτειο της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κήρυξε το 2020 Έτος Μνήμης και Δόξης με αφορμή την 75η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως ονομάζεται ο Β’ ΠΠ στη Ρωσία. Στο έγγραφο παρατίθενται συνολικά 116 εκδηλώσεις. Επιπλέον, η Μόσχα έστειλε προσκλήσεις σε πολλούς ηγέτες του κόσμου καλώντας τους να παρευρεθούν στους εορτασμούς.


Πάντως, το Κρεμλίνο ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ, μέσω διπλωματικής οδού, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έρθει στη Μόσχα για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
“Έχουμε ενημερωθεί μέσω διπλωματικών οδών ότι ο πρόεδρος [των ΗΠΑ] δεν πρόκειται να έρθει”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει ακόμα ποιος θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους εορτασμούς.
Η εορταστική παρέλαση για την 75η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο θα λάβει χώρα στη Μόσχα στις 9 Μαΐου 2020. Προσκλήσεις για την εκδήλωση έχουν σταλεί στον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν, ηγέτες των κρατών μελών της ΚΑΚ και των κρατών μελών της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης.
Οι ηγέτες της Ινδίας, της Κούβας, της Γαλλίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Βενεζουέλας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας και της Βουλγαρίας έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα