ΑΘΗΝΑ
10:50
|
18.04.2024
Το νεογέννητο αγοράκι είναι το δεύτερο μωρό που γεννήθηκε στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητικό στον κορονοϊό είναι το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο νεογνό που γεννήθηκε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο “Αττικόν” , από μητέρα θετική στον κορονοϊό.

Πρόκειται για το δεύτερο νεογνό, αγοράκι, που γεννιέται στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορονοϊό. Όπως είναι γνωστό και το πρώτο βρέφος που είχε γεννηθεί στο ίδιο νοσοκομείο εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητικό στον ιό.

Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή στην Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ, σε ειδικό χώρο και υπό τους όρους του πρωτοκόλλου διαχείρισης τοκετού σε γυναίκες θετικές στον Covid-19.

Η 31χρονη μητέρα, βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”, ενώ έχει ιστορικό δύο ακόμη καισαρικών τομών.

Παρουσίασε συμπτώματα με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Της συστήθηκε η μετάβαση στο ΠΓΝ «Αττικόν» για τον τοκετό.

Η μητέρα έχει μεταφερθεί σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το βρέφος στη μονάδα πρόωρων νεογνών. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα