ΑΘΗΝΑ
01:04
|
19.04.2024
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για "τραγική ολιγωρία της Πολιτείας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ γνώριζαν από την Τετάρτη ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν έκαναν τίποτα.  

Στην κλινική στο Περιστέρι έχουν επιβεβαιωθεί 37 κρούσματα του κορονοϊού ανάμεσα στους ασθενείς και το προσωπικό, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα, Παρασκευή, που επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη δομή Υγείας. Τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για αυτή στη Γλυφάδα, έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από τους θανάτους λόγω του ιού.  

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση, κάνει λόγο για επιβεβαίωση της “τραγικής ολιγωρίας της πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει” και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις.  

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία.

Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά!.

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα