ΑΘΗΝΑ
15:07
|
24.04.2024
Εξέπνευσε έπειτα από απεργία πείνας 323 ημερών. Διαμαρτυρόταν για τις διώξεις των μουσικών του Grup Yorum.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, αγωνιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum, απεβίωσε έπειτα από 323 ημέρες απεργίας πείνας.  

Ο Γκιοκτσέκ είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τον αυταρχισμό της πολιτικής του Ερντογάν αλλά και για τις διώξεις μελών του συγκροτήματός Grup Yorum, οι συναυλίες του οποίου είχαν απαγορευτεί από την κυβέρνηση.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το τουρκικό κράτος έδωσε τελικά άδεια στο συγκρότημα μια για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη και ο Τούρκος μπασίστας διέκοψε την απεργία πείνας. Ο οργανισμός του, ωστόσο, δεν άντεξε την εξάντληση και ο Γκιοκτσέκ εξέπνευσε.

Πριν από ένα μήνα κι έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας, είχε πεθάνει η συναγωνίστριά του Ιμπραήμ και μέλος του Grup Yorum, Χελίν Μπολέκ.

Στις 28 Απριλίου απεβίωσε μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας και ο σύντροφός τους, Μουσταφά Κοτσάκ, που είχε καταδικαστεί πέρσι σε ισόβια κάθειρξη -χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο- με την κατηγορία της προμήθειας οπλισμού σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα