ΑΘΗΝΑ
03:24
|
25.04.2024

Η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ δημοσίευσε το συμβόλαιο της εταιρείας μισθοφόρων Silvercorp και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. Το συμβόλαιο παραδόθηκε στην εφημερίδα από στελέχη της αντιπολίτευσης, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ δημοσίευσε το συμβόλαιο της εταιρείας μισθοφόρων Silvercorp και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. Το συμβόλαιο παραδόθηκε στην εφημερίδα από στελέχη της αντιπολίτευσης, υπό τον όρο ορισμένα σημεία του να μην δημοσιευτούν.

Στο συμβόλαιο περιγράφονται με λεπτομέρεια οι οικονομικές απαιτήσεις της Silvercorp για την απόπειρα εισβολής και πραξικοπήματος, με το συνολικό κόστος να προσδιορίζεται στα 213 εκατομμύρια δολάρια για διάρκεια 495 ημερών.

Καθορίζεται πως στόχος της επιχείρησης είναι η σύλληψη και εξουδετέρωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η ανατροπή του καθεστώτος και η τοποθέτηση στην εξουσία του Χουάν Γκουαϊδό.

Στο έγγραφο οι μισθοφόροι περιγράφονται σαν Δύναμη Κατοχής και τους αποδίδονται αστυνομικές εξουσίες. Επίσης το προσωπικό της Silvercorp θα είχε το προνόμιο εισόδου και εξόδου από την Βενεζουέλα χωρίς κανένα έλεγχο.

Ο Χουάν Γκουαϊδό αρνείται κάθε σχέση με την Silvercorp.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα