ΑΘΗΝΑ
06:24
|
18.04.2024
Ο Αγγλος υπουργός υγείας εκτίμησε ότι δεν θα ανοίξουν σύντομα οι τουριστικές πτήσεις προς το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ελληνικά νησιά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υποδεχτούν Βρετανούς τουρίστες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού όπως δήλωσε σήμερα (Τρίτη 12/05) ο υπουργός υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνέντευξή του στο ITV, πολύ δύσκολα θα επιτραπούν τα ταξίδια προς το εξωτερικό κατά τη θερινή περίοδο.

Όπως εξήγησε, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας, μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο. “Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι”, είπε χαρακτηριστικά.  

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Ανάλογη δυσοίωνη εκτίμηση για τον τουρισμό εκτός συνόρων είχε κάνει στα τέλη Απριλίου και ο αρμόδιος υφυπουργός της Γερμανίας. Ο Τόμας Μπάραϊς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι “φέτος οι Γερμανοί θα κάνουν διακοπές στη Γερμανία”.

Ο ασθενής της Ευρώπης

Εν τω μεταξύ -και παρά τις εξαγγελίες για σταδιακή χαλάρωση του lockdown, ο αριθμός των θανάτων λόγω κορονοϊού στη χώρα παραμένει ιδιαίτερα υψηλός. Ήδη από τις αρχές Μαΐου τα θύματα του Covid-19 είχαν ξεπεράσει τις 38.000, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο τη χώρα με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη από την πανδημία.

Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) για την Αγγλία και την Ουαλία αναφέρουν πως ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 38.289 έως τις 3 Μαΐου. Αν και οι διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού καθιστούν δύσκολες τις συγκρίσεις με άλλες χώρες, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η Βρετανία ήταν από τις πιο πληγείσες χώρες από την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 285.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα