ΑΘΗΝΑ
19:29
|
26.06.2024
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ομαδικό βιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η διαδικασία συνεχίζεται και εξετάζεται το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά. Στην περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά η ποινή μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορουμενος να οδηγούνται στο εδώλιο. Η σιωπή ‘έσπασε’ όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες – υποστηρικτές της οικογένειας Τοπαλούδη και μέλη οργανώσεων που καταδικάζουν τη βία κατά των γυναικών, αναμένοντας την καταδίκη των κατηγορούμενων από τους τέσσερις ενόρκους και τους τρεις τακτικούς δικαστές, ώστε να δικαιωθεί η μνήμη της άτυχης κοπέλας. Μάλιστα, μέλη των οργανώσεων έχουν κρεμάσει έξω από δικαστήριο πανό το οποίο γράφει: “Λύσσα και οργή για την πατριαρχία. Ελένη δεν ξεχνάμε τη γυναικοκτονία”.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης, δήλωσε στον ANT1 πως “Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “εξωφρενικό” το να έρχονται εδώ και να “μας εμπαίζουν σαν οικογένεια” μιλώντας για την πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως “η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά”.

“Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας” ανέφερε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες απάντησε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα