ΑΘΗΝΑ
10:59
|
26.04.2024
Αιτίες των μολύνσεων αποτελούν, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και η απασχόληση πολλών αλλοδαπών εργατών.
A worker at a Seoul slaughters house moves cow carcasses Tuesday, April 4, 2000. An increasing number of farmers are slaughtering their cattles as the deadly foot-and-mouth disease was feared to spread in South Korea. Farmers said they wanted to slaughter their cattles before their livestock is affected by the disease. (AP Photo/Ahn Young-joon)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι σε σφαγείο στη βορειοδυτική Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Πρόκειται για μία ακόμη εστία μόλυνσης σε αυτόν τον τομέα παραγωγής, στον οποίο το Βερολίνο σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας.

Η νέα εστία μολύνσεων αφορά “92 εργαζόμενους” σε “ένα εργοστάσιο κοπής” κρέατος στην πόλη Ντίσεν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο “διεκόπη” και οι ασθενείς “τέθηκαν σε καραντίνα”, καθώς και όλοι όσοι “ήρθαν σε επαφή μαζί τους”, πρόσθεσαν.

Διαγνωστικά τεστ διενεργήθηκαν μετά τα αυξημένα ποσοστά μολύνσεων από την covid-19 στη βιομηχανία του κρέατος σε όλη τη Γερμανία.

Στις αρχές Μαΐου 183 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο Κέσφελντ της Ρηνανίας- Βόρειας Βεστφαλίας.

Τον Απρίλιο μολύνθηκαν 300 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 200 Ρουμάνοι, σε σφαγείο στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο.

Οι άσχημες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια κρέατος, καθώς και η απασχόληση πολλών αλλοδαπών εργατών, θεωρούνται οι βασικές αιτία των μολύνσεων, καταγγέλλει το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων NGG.

Στα σφαγεία εργάζονται πολλοί άνθρωποι από την ανατολική Ευρώπη οι οποίοι ζουν και αναγκάζονται να εργάζονται σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου μέτρα με τα οποία θα τίθενται αυστηρότεροι κανόνες για τις συνθήκες εργασίας στα σφαγεία. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, μεταξύ άλλων πρόκειται να απαγορευθούν τα συμβόλαια υπεργολαβίας.

Εκτός Γερμανίας τα κρούσματα μόλυνσης από την covid-19 μεταξύ εργαζομένων σε σφαγεία εγείρουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες.

Στη Γαλλία περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε δύο σφαγεία.

Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τα σφαγεία που χρειάστηκε να αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.

Την Τετάρτη, επιθεωρητής, αρμόδιος για τον έλεγχο των υγειονομικών συνθηκών στα αμερικανικά σφαγεία, έχασε τη μάχη με την covid-19. Ήταν ο τέταρτος επιθεωρητής που κατέληξε εξαιτίας της φονικής νόσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα